Chiptuning Den Helder

WAT IS CHIPTUNING?

Chiptuning is het softwarematig verhogen van het motorvermogen. Elke auto heeft tegenwoordig een motormanagement, ook wel ECU genoemd. Hierin staat alle informatie opgeslagen die nodig is om de motor te laten doen wat u ervan vraagt.

De ECM (Engine Control Module) is de belangrijkste autocomputer. Hier bevindt zich een geheugenchip, opgebouwd uit duizenden variabelen, mappen en tabellen. Deze data bepalen hoe de ECM de motor aanstuurt en regelt o.a. het brandstofverbruik, het ontstekingstijdstip en de turbodruk.Elke autofabrikant hanteert een marge bij het afstellen van deze software; hierdoor zijn de instellingen nooit optimaal. Bij een zorgvuldige aanpassing van deze software (chiptuning), wijzigt de aansturing en verbeteren de prestaties aanzienlijk! Meer koppel, een hogere snelheid en een lager brandstofverbruik!

Chiptuning den helder
Chiptuning den helder
Chiptuning den helder

CHIPTUNING MET RICA SOFTWARE

Garage Schram werkt niet met de eerste de beste software. Vooraf doen wij uitgebreid onderzoek wat ook aansluit op onze wensen. Want die wensen komen voort uit reacties van u, onze klant, en gaan we voor het beste advies en service. En met de software van Rica weten we dat we een goede partij in huis hebben gehaald. Met gespecialiseerde software tools, bewerken en optimaliseren wij de tabellen en variabelen van de ECM-software. Dit zorgvuldige proces duurt soms enkele dagen en soms weken. We meten op de testbank exact hoe de motor op deze wijzigingen reageert. Als de software optimalisatie is voltooid, gebruiken we dit sjabloon bij het aanpassen van vergelijkbare softwareversies. Om er zeker van te zijn dat de software altijd aan de laatste eisen voldoet, herzien wij de sjablonen regelmatig.

De term ‘chiptuning’ is ontstaan in de tijd dat de chip vervangen werd. Bij moderne motorcomputers blijft de chip in de ECM. Deze wordt ter plekke geprogrammeerd via de OBD2 diagnosestekker. Bij oudere auto’s verwijderen we wel altijd eerst de chip, voordat de RICA software geïnstalleerd wordt.

‘Remapping’ is een andere term voor chiptuning. De term ‘remapping’ is afgeleid van het “aanpassen van de mappen” in de software.

Hebben we u nieuwsgierig gemaakt of heeft u toch nog een vraag? Gebruik dan het contactformulier op deze pagina of vraag het ons bij een bezoek aan de garage.

Uw auto met onze service!

Garagebedrijf Schram voor vakkundig onderhoud

Chiptuning met de gespecialiseerde software van Rica

Bovag Garage Schram uit Den Helder is al jaren het vertrouwde adres met zorg voor uw auto of wagenpark. Consumenten en bedrijven uit de wijde regio weten ons bedrijf al jaren te vinden.

Betrouwbaar met oog voor uw auto. Wij blijven het vertrouwde adres voor al uw auto-onderhoud, reparaties en garanderen u de beste service, zoals u die in de afgelopen 25 jaar van ons gewend bent.

Overtuig uzelf en lees wat klanten over ons zeggen.

Uw gerenomeerde lokale dealer

Passie voor auto's

maak een afspraak

Plan uw afspraak via onderstaand contactformulier

Breeuwersweg 14
1786 PG Den Helder 

Onze openingstijden
Maandag – vrijdag van 08:00 – 17:30 uur
Zaterdag van 09:00 – 13:00 uur

Of bel tijdens kantooruren
0223 – 631 826

© 2021-2022 Garage Schram